Zwengel omslag sepokt 2020In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  September. De eerste herfstmaand en de eerste maand van het nieuwe seizoen. Uiteraard hopen we op een ander seizoen dan het vorige. Tja: hoop en verwachting zijn en blijven een belangrijk deel van onze kernwaarden en dan volgt (in het verlengde daarvan) de onvermijdelijke vraag: waar baseren wij die op?
  Lees meer in de Zwengel
 • Frisse Start
  Een frisse start: een nieuw begin. De zomer is weer voorbij, veel van de jongeren in ons jongerencentrum staan weer aan de start van een nieuw schooljaar. Misschien jij ook wel. Een jaar op de opleiding waar je al lang op zit, of misschien de start van je nieuwe opleiding. Voor een ander is school juist net klaar en is het tijd om te gaan werken. Hoe dan ook, de zomer is voorbij en het “normale” leven kan weer beginnen.
  Lees meer in de Zwengel
 • 'n andere frisse start
  Beste vrienden en lezers, Deze keer kruip ik in dit artikeltje maar eens een beetje in (en schrijf ik vanuit de notulen van) de medewerkersgroep. Wat een vreemde tijd hebben we toch gehad.
  Lees meer in de Zwengel
 • Eet- en Filmavond
  Op 8 augustus opende de Pomp zijn deuren eerder dan normaal voor de zogeheten eet-en filmavond.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Een paar weken terug schrok ik me een hoedje! Ik werd wakker uit mijn middagdutje en ineens stond de hele pomp vol met rook!
  Lees meer in de Zwengel
 • Jongeren, Corona en De Pomp
  Op 15 maart kregen we te horen dat de scholen dichtgingen. We voelden het allemaal aankomen, maar leuk is anders. Opeens kregen we online-lessen, extra veel frustratie omdat het internet het weer eens niet deed, klasgenootjes die het grappig vonden om je zomaar uit de les te gooien en noem maar op.
  Lees meer in de Zwengel
 • BBQ
  Om het zomerprogramma te starten was er op zaterdag 18 juli een barbecue! Vanaf 18:00 waren alle bezoekers welkom in De Pomp.
  Lees meer in de Zwengel
 • Doorgeefpen
  In deze rubriek is het de bedoeling dat je iets vertelt over iets wat je leuk vindt. Nou dat is breed in te vullen. Je kunt jezelf voorstellen, maar je kan ook iets vertellen over je vakantie, je oma, je favoriete huisdier, de vervelendste leraar van school (wel netjes houden graag) het leukste meisje uit de klas, die keer dat jouw sinterklaasurprise in het water viel, je mooiste vakantie, het vetste boek, die gave film, die keer dat je met pech in Meerkerk stond en geen telefoon bij je had (=dubbel pech) of dat je je moeder wilde bellen voor een gunst en je je vader aan de lijn kreeg (dat was dus ook dubbel pech), kortom: alles kan (nou ja: bijna alles).
  Lees meer in de Zwengel
 • Smokkelspel
  Op 26 september wordt het echt spannend. Je wordt om 20.00 uur verwacht in De Pomp en daarna worden de bezoekers in groepjes, met een kostbare lading, ergens gedropt en moeten ze als team die
  lading veilig op een aangegeven locatie brengen.
  Lees meer in de Zwengel