Zwengel omslag mei juli2020In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  De vorige Zwengel verscheen vlak voor de Grote Uitbraak van Covid19 en inmiddels krabbelen we met elkaar weer een beetje overeind. Want neergeslagen zijn we! Hopelijk niet TERneergeslagen, want dat betekent dat het er hopeloos voor staat - geestelijk gezien.
  Lees meer in de Zwengel
 • Heb elkaar lief
  In deze moeilijke tijd waarin van alles van ons gevraagd wordt en de wereld schreeuwt van ziekte en leed leek het mij goed om te kijken naar een van de meest bekende Bijbel- verzen: Heb je naasten lief als jezelf (Leviticus 19:18) één van de 10 geboden die in Leviticus aan ons zijn gegeven.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste vrienden en lezers, vreemde tijden vragen soms om vreemde antwoorden. Nou, daar hebben we in De Pomp geen gebrek aan! De vreemde tijden worden ons toegeworpen, maar de vreemde antwoorden werden in De Pomp verzonnen waar je bij stond.
  Lees meer in de Zwengel
 • Devotion... wasdah?
  Devotion is de naam van (bijbel)studies nieuwe vorm. Met ingang van het inmiddels alweer bijna afgelopen seizoen is er voor gekozen om eens in de twee weken vóór aanvang van het (Spel&Game-)programma een korte studie/overdenking te houden in De Pitstop. Daar kwam best een heel aantal geïnteresseerde jongeren op af tot... Covid 19...
  Lees meer in de Zwengel
 • Pomp Stream Party!
  Met een mooi seizoen en een sterk afwisselend programma dachten we in De Pomp een TOP-jaar te gaan maken. Eén van de hoogtepunten van het jaar, de (bijna traditionele) Cocktail-party 0.0 stond als eerste op het programma toen Covid19 roet in het eten (programma) ging gooien.
  Lees meer in de Zwengel
 • De Doorgeefpen
  Alles is anders en helaas ook de doorgeefpen. Die is nu even geveld door het anti-schrijfvirus en doet het dus niet.
  Lees meer in de Zwengel
 • Interview met Bart Schutte, onze stagiair 2020-2021
  ”We moeten kijken naar de mogelijkheden en een weg zoeken. Niet naar moeilijkheden en mogelijke hobbels” Dit interview begon met een hele domme vraag: ”Bart, waar spreken we af voor jouw verhaal?” Het antwoord wist ik wel: ”In De Pomp”. Where else? om met een variant op de koffie te beginnen. Een nat goedje wat ik Bart overigens nog nooit heb zien drinken, maar dat terzijde.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Wat mij deze afgelopen tijd is overkomen: in mijn hele leven niet. Nou ja: misschien meer dan een eeuw geleden dan, maar ik weet niet hoe oud ik ben, want mijn geboortebewijs (lees: werkbriefje voor de smederij) is verloren gegaan. Ik heb namelijk gehoord dat aan het begin van de vorige eeuw er ook een pandemie was. Ik moet toen zelf nog best jong geweest zijn (of zelf nog niet-bestaand).
  Lees meer in de Zwengel
 • Het Plein
  Heerlijk zo’n pagina die mij als Zwengellezer de ruimte geeft om af en toe eens wat te vertellen wat mij dwars zit of te verhalen over zaken die mij opvallen. De kop boven dit verhaaltje geeft al aan welke richting ik op wil: de gevolgen van het C-virus. Iedereen kent wel de negatieve gevolgen. Er is niemand die daar geen gevolgen van heeft ondervonden.
  Lees meer in de Zwengel