Zwengel omslag mei juli 2019In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  inmiddels is het zo dat niet alleen het werk groeit, maar het gebouw is meegegroeid. Dat zijn wel zo ongeveer de hoofdartikelen in deze Zwengel. Een groei van 15 naar 24 meter is behoorlijk en zelfs vanaf de provinciale weg gezien begint De Pomp behoorlijke vormen aan te nemen.
  Lees meer in de Zwengel
 • A million dreams
  Als je de titel van deze meditatie leest kan het zijn dat er gelijk een liedje in je hoofd komt. Een liedje dat twee jaar geleden is uitgebracht met de film The Greatest Showman. Het kan ook zijn dat de titel je niets zegt. In dat geval ga ik even in een zin omschrijven wat deze film is: Deze film gaat over een man die als “droom” heeft om bekend te worden met een circus waarin mensen die niet geaccepteerd worden door de maatschappij de hoofdrol hebben.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste Lezers,
  Het bestuur heeft de laatste tijd twee nieuwe bestuursleden, namelijk Lianne van Rijswijk (zij heeft zich al voorgesteld in de vorige Zwengel) en Arjens Boom. Beide uit Babylonienbroek. Het totaal zit nu op 5 bestuursleden. Daar zijn we erg blij mee, vooral nu we druk bezig zijn met de uitbreiding van De Pomp.
  Lees meer in de Zwengel
 • WiElske verslag
  Op zaterdag 23 maart was het weer zo ver, Wietske en Elske kwamen voor de 2de keer naar De Pomp!
  Lees meer in de Zwengel
 • Collectelopers gezocht!
  Eén van de activiteiten die we als Pomp organiseren om geld voor de uitbreiding (en straks ook de inrichting) binnen te harken staat op deze pagina en daar kunnen we best hulp bij gebruiken!
  Lees meer in de Zwengel
 • Smakelijke sponsoractie
  Goede sponsering werkt vaak twee kanten op en dat is bij deze actie ook zo! En het is nog smakelijk ook!
  Lees meer in de Zwengel
 • 11 mei: Boksclinic en het verhaal van JoopPomp.
  Op 11 mei gaan de stoelen en banken aan de kant en wordt De Pomp een soort dansvloer. Deze avond komt Joop Gottmers opnieuw naar De Pomp om eerst een professionele (kick)boksclinic te verzorgen voor de liefhebbers. Daarna wil Joop graag zijn levensverhaal met ons delen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Ik heb al diverse keren geklaagd over het ontbreken van rust voor mij. Of het nou door mijn klagen komt of niet: het is echt alleen maar erger geworden. Het lijkt nu wel of het soms dag en nacht doorgaat! Elke dag komen en gaan er mensen de laatste weken en ik zie de vreemdste figuren langskomen - heel veel in werkkleding.
  Lees meer in de Zwengel
 • Effe Miemuh...
  Internetmeme (uitgesproken als 'internetmiem') (ook wel beter bekend als “meme” en “memerij”) is een term die gebruikt wordt om een concept te beschrijven, dat zich via het internet van persoon tot persoon in een hoog tempo verspreidt. Dit kan over van alles gaan. Meestal gaan memes over actualiteit. Memes kun je dus ook maken over De Pomp. In deze rubriek neem ik u/jou mee door memes over De Pomp en zal ik u/jou er een uitleg bij (proberen te) geven
  Lees meer in de Zwengel
 • De doorgeefpen
  In deze rubriek is het de bedoeling dat je iets vertelt over iets wat je leuk vindt. Nou dat is breed in te vullen. Je kunt jezelf voorstellen, maar je kan ook iets vertellen over je vakantie, je oma, je favoriete huisdier, de vervelendste leraar van school (wel netjes houden graag) het leukste meisje uit de klas, die keer dat jouw sinterklaasurprise in het water viel, je mooiste vakantie, het vetste boek, die gave film, die keer dat je met pech in Meerkerk stond en geen telefoon bij je had (=dubbel pech) of dat je je moeder wilde bellen voor een gunst en je je vader aan de lijn kreeg (dat was dus ook dubbel pech), kortom: alles kan (nou ja: bijna alles).
  Lees meer in de Zwengel
 • Impressie van de vorderingen van de uitbreiding
  Lees meer in de Zwengel
 • ”Oud-YfC-Altena” aan het woord
  Stel je eens in het kort voor: Ik ben Jonathan Schouten en getrouwd met Carla. Samen met onze drie kinderen wonen wij in Waalwijk.
  Lees meer in de Zwengel
 • Afsluiting van het seizoen
  Traditiegetrouw zal op 6 juli de barbucue weer aangestoken worden en wordt het seizoen officieel afgesloten.
  Lees meer in de Zwengel