De Zwengel

Kontaktblad De Zwengel is een uitgave van Youth for Christ-Altena en verschijnt 6x per jaar. Wilt u zich abonneren op de Zwengel? Neem dan even contact met ons op!

Heb je een recensie of een ander artikel voor De Zwengel? Neem dan even contact op met de redactie

Zwengel omslag augokt 2019In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  In de vorige Zwengel had ik het op deze pagina overwegend over Dankbaarheid. Daar is weinig verandering in gekomen. Lees het stukje ’Van het Bestuur’ maar en u zult begrijpen waarom. Bij deze Zwengel zit ook een uitnodiging en die is echt voor alle lezers van De Zwengel - gewoon omdat u als lezer bij de ’Pomp-familie’ hoort. Hè bàh: dat klinkt effe klef... maar ik denk dat het voor heel wat jongeren een stukje werkelijkheid is: de mensen in De Pomp zijn vertrouwd, daar voelen ze zich veilig en durven ze vaak ook (een stukje van) hun hart te delen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Wat is jouw doel?
  Heb je jezelf in de drukke maatschappij van vandaag wel eens stilgezet en even om je heen gekeken naar hoe geweldig groot en mooi de wereld is, maar je tegelijkertijd ook gerealiseerd hoe klein jij bent?
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste Lezers,
  Normaal gesproken is de zomertijd een slappe tijd waar weinig of niets over te vermelden valt. De dikte van deze Zwengel lijkt dat te bevestigen, maar schijn bedriegt. Inderdaad is er van georganiseerde en geplande avonden geen sprake, maar er is wel heel veel gebeurd en het meeste ook heel goed gepland en georganiseerd. En jawel: dan hebben we het over de uitbreiding en de inrichting.
  Lees meer in de Zwengel
 • MudRun Altena
  Wat was het een geweldige dag! Een dag om nooit meer te vergeten. Tevreden kijken ik, de rest van de MudRun-organisatie en het gehele
  Pompteam terug op de MudRun die we op 1 juni hebben georganiseerd. Wat zijn we ontzettend blij met het grote aantal deelnemers van ruim 80 man.
  Lees meer in de Zwengel
 • Verslag Boksclinic
  Op 11 mei kwam Joop Gottmers naar De Pomp. De donderdag ervóór was de vloer van de nieuwe zaal in de olie gezet en er mocht dus alleen op blote voeten of sokken op gelopen worden.En dat kwam goed uit want Joop was met zijn clinic de eerste gebruiker van de nieuwe ruimte. En het zat gelijk tjokvol!
  Lees meer in de Zwengel
 • Smakelijke sponsoractie
  Goede sponsering werkt vaak twee kanten op en dat is bij deze actie ook zo! En het is nog smakelijk ook!
  Lees meer in de Zwengel
 • Spectaculaire seizoensstart en in gebruikname van de nieuwe ruimte op 7 september.
  Wat we gaan doen? Dat verklappen we niet, maar het wordt leuk, spannend en actief! Tijd: 17.00 uur. Volg ons op FB en Instagram.
  Lees meer in de Zwengel
 • Summerparty
  Op zaterdag 21 september wordt het heet in De Pomp. Op het scheiden van de zomer nemen we het er nog een keertje van en gaan we er een heuse SummerParty van maken.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pal Balogh komt naar De Pomp op 19 oktober
  Vorig jaar kwam Pal Balogh naar De Pomp om na te denken over Sinterklaas (wie kent ‘m niet?). Eerlijk is eerlijk: het werd een hele goede avond en alleen dàt was al
  voldoende reden om Pal dit jaar weer op het rooster te zetten. Waar hij het over gaat hebben? Daar zijn de geleerden het nog niet over eens, maar we verwachten weer een gedegen programma over een pakkend onderwerp. Zorg dat je het niet mist
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Tjonge, het davert en stuift van alle kanten. Steeds weer andere gezichten. De ene keer wordt er in “mijn” zaal opgeruimd, een andere keer hoor ik veel gezaag en gerommel in de andere zaal. Geen idee, wat daar gebeurt maar het moet heel wat zijn!
  Lees meer in de Zwengel
 • Vacaturebank
  In De Pomp worden veel activiteiten ontplooid en we hopen er nog meer te kunnen ontwikkelen. We hebben een aantal mensen die regelmatig schoonmaakt, maar daar verschuift wat in èn we hebben met de tweede ruimte erbij straks meer schoon te maken. Meer werk met minder
  mensen is geen goed idee. Daarom zoeken we nog enkele schoonmakers en een beheerder.
  Lees meer in de Zwengel
 • Theater- & Concert-avonden
  Binnen De Pomp willen we met ingang van het nieuwe seizoen ook Theater- & Concert-avonden organiseren. Hiermee hopen we ook een plaats te bieden aan de oudere jeugd van 20 - 45 jaar. Op dit moment zijn we nog in onderhandeling met twee artiesten, maar we zouden zeggen: Save the Dates.
  Vrijdag 25 oktober - Marcel Zimmer
  Vrijdag 6 december - Matthijn Buwalda
  Beide avonden staan nog niet vast!!!
  Houdt daarom onze site in de gaten, meld je aan voor FB en Insta en let op de regionale kranten.
  Lees meer in de Zwengel

Zwengel omslag mei juli 2019In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  inmiddels is het zo dat niet alleen het werk groeit, maar het gebouw is meegegroeid. Dat zijn wel zo ongeveer de hoofdartikelen in deze Zwengel. Een groei van 15 naar 24 meter is behoorlijk en zelfs vanaf de provinciale weg gezien begint De Pomp behoorlijke vormen aan te nemen.
  Lees meer in de Zwengel
 • A million dreams
  Als je de titel van deze meditatie leest kan het zijn dat er gelijk een liedje in je hoofd komt. Een liedje dat twee jaar geleden is uitgebracht met de film The Greatest Showman. Het kan ook zijn dat de titel je niets zegt. In dat geval ga ik even in een zin omschrijven wat deze film is: Deze film gaat over een man die als “droom” heeft om bekend te worden met een circus waarin mensen die niet geaccepteerd worden door de maatschappij de hoofdrol hebben.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste Lezers,
  Het bestuur heeft de laatste tijd twee nieuwe bestuursleden, namelijk Lianne van Rijswijk (zij heeft zich al voorgesteld in de vorige Zwengel) en Arjens Boom. Beide uit Babylonienbroek. Het totaal zit nu op 5 bestuursleden. Daar zijn we erg blij mee, vooral nu we druk bezig zijn met de uitbreiding van De Pomp.
  Lees meer in de Zwengel
 • WiElske verslag
  Op zaterdag 23 maart was het weer zo ver, Wietske en Elske kwamen voor de 2de keer naar De Pomp!
  Lees meer in de Zwengel
 • Collectelopers gezocht!
  Eén van de activiteiten die we als Pomp organiseren om geld voor de uitbreiding (en straks ook de inrichting) binnen te harken staat op deze pagina en daar kunnen we best hulp bij gebruiken!
  Lees meer in de Zwengel
 • Smakelijke sponsoractie
  Goede sponsering werkt vaak twee kanten op en dat is bij deze actie ook zo! En het is nog smakelijk ook!
  Lees meer in de Zwengel
 • 11 mei: Boksclinic en het verhaal van JoopPomp.
  Op 11 mei gaan de stoelen en banken aan de kant en wordt De Pomp een soort dansvloer. Deze avond komt Joop Gottmers opnieuw naar De Pomp om eerst een professionele (kick)boksclinic te verzorgen voor de liefhebbers. Daarna wil Joop graag zijn levensverhaal met ons delen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Ik heb al diverse keren geklaagd over het ontbreken van rust voor mij. Of het nou door mijn klagen komt of niet: het is echt alleen maar erger geworden. Het lijkt nu wel of het soms dag en nacht doorgaat! Elke dag komen en gaan er mensen de laatste weken en ik zie de vreemdste figuren langskomen - heel veel in werkkleding.
  Lees meer in de Zwengel
 • Effe Miemuh...
  Internetmeme (uitgesproken als 'internetmiem') (ook wel beter bekend als “meme” en “memerij”) is een term die gebruikt wordt om een concept te beschrijven, dat zich via het internet van persoon tot persoon in een hoog tempo verspreidt. Dit kan over van alles gaan. Meestal gaan memes over actualiteit. Memes kun je dus ook maken over De Pomp. In deze rubriek neem ik u/jou mee door memes over De Pomp en zal ik u/jou er een uitleg bij (proberen te) geven
  Lees meer in de Zwengel
 • De doorgeefpen
  In deze rubriek is het de bedoeling dat je iets vertelt over iets wat je leuk vindt. Nou dat is breed in te vullen. Je kunt jezelf voorstellen, maar je kan ook iets vertellen over je vakantie, je oma, je favoriete huisdier, de vervelendste leraar van school (wel netjes houden graag) het leukste meisje uit de klas, die keer dat jouw sinterklaasurprise in het water viel, je mooiste vakantie, het vetste boek, die gave film, die keer dat je met pech in Meerkerk stond en geen telefoon bij je had (=dubbel pech) of dat je je moeder wilde bellen voor een gunst en je je vader aan de lijn kreeg (dat was dus ook dubbel pech), kortom: alles kan (nou ja: bijna alles).
  Lees meer in de Zwengel
 • Impressie van de vorderingen van de uitbreiding
  Lees meer in de Zwengel
 • ”Oud-YfC-Altena” aan het woord
  Stel je eens in het kort voor: Ik ben Jonathan Schouten en getrouwd met Carla. Samen met onze drie kinderen wonen wij in Waalwijk.
  Lees meer in de Zwengel
 • Afsluiting van het seizoen
  Traditiegetrouw zal op 6 juli de barbucue weer aangestoken worden en wordt het seizoen officieel afgesloten.
  Lees meer in de Zwengel