De Zwengel

Kontaktblad De Zwengel is een uitgave van Youth for Christ-Altena en verschijnt 6x per jaar. Wilt u zich abonneren op de Zwengel? Neem dan even contact met ons op!

Heb je een recensie of een ander artikel voor De Zwengel? Neem dan even contact op met de redactie

Zwengel omslag nov dec 2019In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  Bij de vorige Zwengel zat een uitnodiging voor de officiële opening van onze uitbreiding. Het was een voorrecht om tientallen lezers van dit lijfblad daar te mogen ontmoeten en met de opening hebben we echt een bladzijde omgeslagen en begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Persoonlijk hoop ik op een hoofdstuk met vele paragrafen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Geen vrede zonder waarheid
  Vrede van God is geen vrede tot elke prijs. Vrede van God gaat samen met gerechtigheid. Vrede van God sluit geen compromis met zonde of met dwaalleer.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  mischien kan ik voortaan beter beginnen met “beste vrienden”, want na het bijzondere openingsweekend van 6 en 7 september voelt het wel zo.
  Lees meer in de Zwengel
 • Brandweer rukt uit voor calamiteiten in Almkerk
  ALMKERK – Op maandag 23 september rukt het volledige brandweerkorps uit voor een brand, een auto te water, personen met beknelling en om een drenkeling te redden bij Jongerencentrum de Pomp in Almkerk. Na een paar uur waren alle omstandigheden rondom dit jongerencentrum aan de Sportlaan in Almkerk opgelost… de brandweer heeft een geslaagde oefening gehad in ons jongerencentrum.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Tjonge, wat een gedoe hier. Het is wel te merken, dat ik midden tussen de mensen sta. De ene keer wordt er een grote Mexicaanse hoed op mijn hoofd gezet, zodat ik niets meer kan zien en een andere keer wordt mijn mooie stropdas weggenomen. Sta ik in m’n blootje! Gelukkig was die das maar eventjes geleend en kreeg ik mijn stropdas weer terug. Waarom zouden ze dat toch gedaan hebben?
  Lees meer in de Zwengel
 • ’Devotion’ voor Spel en Game
  In de loop van het vorige seizoen is langzaam maar zeker gebleken dat het voor veel jongeren erg moelijk wordt om door-de-week een avond extra vrij te maken voor Bijbelstudie. De wil was er zeker, maar de tijd (plus 2 x reistijd) bleek voor veel mensen eigenlijk te veel. Daarom is er met ingang van het nieuwe seizoen een experiment gestart: Devotion. Dit is een extra half uur van kwart over 7 tot kwart voor 8 met een korte Bijbelstudie voorafgaand aan de Spel&Game-avonden. Niet als concurrentie of vervanging van wie of wat dan ook, maar we hopen dat het zal fungeren als antwoord op de vraag naar meer kennis van de Bijbel.
  Lees meer in de Zwengel
 • Vacaturebank
  Lees meer in de Zwengel
 • Openingsweekend
  In het weekend van 6 en 7 september was het dan zo ver, de opening! Dit openingsweekend werd op vrijdagmiddag afgetrapt en buurtbewoners hadden de mogelijkheid om langs te komen om eens even te kijken wat er nu eigenlijk allemaal in ons Jongerencentrum gebeurt. Op deze zelfde avond was er voor genodigden een gezellig, goed bezocht én goed verzorgd buffet.
  Lees meer in de Zwengel
 • Summerparty
  Op 21 september hebben we in De Pomp de zomer feestelijk afgesloten. Hoewel het buiten nat en koud begon te worden en veel mensen chagrijnig, was er juist in De Pomp een feestelijke en vooral warme (letterlijk en figuurlijk) stemming.
  Lees meer in de Zwengel
 • Collecte Oranjefonds
  In juni hebben we als De Pomp meegedaan aan de landelijke collecte. In Almkerk dan wel te verstaan...
  Lees meer in de Zwengel
 • De schepping is zo gek nog niet
  We schrijven 16 januari 2016 als Gert-Jan van Heugten barrevoets in de sneeuw zijn opwachting maakt in De Pomp. Een uiterst interessante avond volgde waarbij Gert-Jan ons meeneemt in het scheppingsverhaal. Nu zijn we bijna 4 jaar verder en de gekte rondom evolutie stuwt zich naar ongekende hoogte. Waarom dan toch? Heeft het niet te maken met het feit dat - Als we tot de ontdekking komen dat er WEL een Schepper is die ons gemaakt heeft, dat zo’n ontdekking niet zonder gevolgen kan blijven? En als we maar hardnekkig elkaar wijsmaken dat er Evolutie heeft plaatsgevonden dat we dat ook gelijk zien als vrijbrief om God dan ook maar aan de kant te zetten? Of ligt het genuanceerder?
  Lees meer in de Zwengel
 • Pomp Podium Awards
  Op 16 november hebben we iets "nieuws" of eigenlijk iets "ouds" in een nieuw jasje. De Pomp Podium Awards: Een talentenjacht voor iedereen met welk talent dan ook! Dus ben jij goed in dansen, zingen, jodelen, tekenen, benen in je nek leggen of een talent waarvan wij het bestaan nog niet kennen? Doe er dan aan mee!
  Lees meer in de Zwengel
 • Het Plein
  Op Het Plein mag iedereen zijn verhaal kwijt. Als je wilt reageren, een column wilt schrijven, brieven insturen, nieuwe ideeën over evangelisatie kwijt wilt, etc., kom dan naar Het Plein. Uiteraard zijn deze stukken op persoonlijke titel en bekijkt de redactie of het plaatsbaar is. Heb je dus een reactie op De Zwengel, op een artikel, of YfC, De Pomp of één of ander stokpaardje, klim gerust in de pen.
  Lees meer in de Zwengel

Zwengel omslag augokt 2019In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  In de vorige Zwengel had ik het op deze pagina overwegend over Dankbaarheid. Daar is weinig verandering in gekomen. Lees het stukje ’Van het Bestuur’ maar en u zult begrijpen waarom. Bij deze Zwengel zit ook een uitnodiging en die is echt voor alle lezers van De Zwengel - gewoon omdat u als lezer bij de ’Pomp-familie’ hoort. Hè bàh: dat klinkt effe klef... maar ik denk dat het voor heel wat jongeren een stukje werkelijkheid is: de mensen in De Pomp zijn vertrouwd, daar voelen ze zich veilig en durven ze vaak ook (een stukje van) hun hart te delen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Wat is jouw doel?
  Heb je jezelf in de drukke maatschappij van vandaag wel eens stilgezet en even om je heen gekeken naar hoe geweldig groot en mooi de wereld is, maar je tegelijkertijd ook gerealiseerd hoe klein jij bent?
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste Lezers,
  Normaal gesproken is de zomertijd een slappe tijd waar weinig of niets over te vermelden valt. De dikte van deze Zwengel lijkt dat te bevestigen, maar schijn bedriegt. Inderdaad is er van georganiseerde en geplande avonden geen sprake, maar er is wel heel veel gebeurd en het meeste ook heel goed gepland en georganiseerd. En jawel: dan hebben we het over de uitbreiding en de inrichting.
  Lees meer in de Zwengel
 • MudRun Altena
  Wat was het een geweldige dag! Een dag om nooit meer te vergeten. Tevreden kijken ik, de rest van de MudRun-organisatie en het gehele
  Pompteam terug op de MudRun die we op 1 juni hebben georganiseerd. Wat zijn we ontzettend blij met het grote aantal deelnemers van ruim 80 man.
  Lees meer in de Zwengel
 • Verslag Boksclinic
  Op 11 mei kwam Joop Gottmers naar De Pomp. De donderdag ervóór was de vloer van de nieuwe zaal in de olie gezet en er mocht dus alleen op blote voeten of sokken op gelopen worden.En dat kwam goed uit want Joop was met zijn clinic de eerste gebruiker van de nieuwe ruimte. En het zat gelijk tjokvol!
  Lees meer in de Zwengel
 • Smakelijke sponsoractie
  Goede sponsering werkt vaak twee kanten op en dat is bij deze actie ook zo! En het is nog smakelijk ook!
  Lees meer in de Zwengel
 • Spectaculaire seizoensstart en in gebruikname van de nieuwe ruimte op 7 september.
  Wat we gaan doen? Dat verklappen we niet, maar het wordt leuk, spannend en actief! Tijd: 17.00 uur. Volg ons op FB en Instagram.
  Lees meer in de Zwengel
 • Summerparty
  Op zaterdag 21 september wordt het heet in De Pomp. Op het scheiden van de zomer nemen we het er nog een keertje van en gaan we er een heuse SummerParty van maken.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pal Balogh komt naar De Pomp op 19 oktober
  Vorig jaar kwam Pal Balogh naar De Pomp om na te denken over Sinterklaas (wie kent ‘m niet?). Eerlijk is eerlijk: het werd een hele goede avond en alleen dàt was al
  voldoende reden om Pal dit jaar weer op het rooster te zetten. Waar hij het over gaat hebben? Daar zijn de geleerden het nog niet over eens, maar we verwachten weer een gedegen programma over een pakkend onderwerp. Zorg dat je het niet mist
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Tjonge, het davert en stuift van alle kanten. Steeds weer andere gezichten. De ene keer wordt er in “mijn” zaal opgeruimd, een andere keer hoor ik veel gezaag en gerommel in de andere zaal. Geen idee, wat daar gebeurt maar het moet heel wat zijn!
  Lees meer in de Zwengel
 • Vacaturebank
  In De Pomp worden veel activiteiten ontplooid en we hopen er nog meer te kunnen ontwikkelen. We hebben een aantal mensen die regelmatig schoonmaakt, maar daar verschuift wat in èn we hebben met de tweede ruimte erbij straks meer schoon te maken. Meer werk met minder
  mensen is geen goed idee. Daarom zoeken we nog enkele schoonmakers en een beheerder.
  Lees meer in de Zwengel
 • Theater- & Concert-avonden
  Binnen De Pomp willen we met ingang van het nieuwe seizoen ook Theater- & Concert-avonden organiseren. Hiermee hopen we ook een plaats te bieden aan de oudere jeugd van 20 - 45 jaar. Op dit moment zijn we nog in onderhandeling met twee artiesten, maar we zouden zeggen: Save the Dates.
  Vrijdag 25 oktober - Marcel Zimmer
  Vrijdag 6 december - Matthijn Buwalda
  Beide avonden staan nog niet vast!!!
  Houdt daarom onze site in de gaten, meld je aan voor FB en Insta en let op de regionale kranten.
  Lees meer in de Zwengel