zwengel aug sep 2018In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  God bestaat niet. Dat staat in de Bijbel - meerdere keren! En ik geloof elk woord dat in de Bijbel staat, dus: God bestaat niet. Oeps? Jazeker Oeps! Want alleen al in dit kleine voorbeeld zie je hoe belangrijk het is om zaken in het verband te lezen. Overal waar bovenstaande uitspraak in de Bijbel staat, staat ervoor: ”de dwaas denkt:” of ”de mens die niet nadenkt zegt:...”. Wie wil er nu een dwaas zijn? Maar goed, dat even terzijde.
  Lees meer in de Zwengel
 • Are you ready to be yourself?
  Je hoeft maar even op Instagram, Facebook of Snapchat te kijken en je merkt al snel dat vrijwel alle berichten die je binnenkrijgt gaan over het leven van ànderen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Er zijn tijden geweest dat het bestuur gewoon bestuurde en relatief weinig bij hoefde te dragen om het werk in De Pomp de ruimte te geven die nodig was. Wellicht dat die tijden wel weer komen, maar de laatste maanden was er toch best veel overleg en moesten er zaken geregeld worden. Op zich allemaal misschien niet zo veel (en het is ook maar hoe druk je je er over maakt - en dat doe ik nu eenmaal wel... de aard van ‘t beestje, denk ik).
  Lees meer in de Zwengel
 • Redactievergadering?
  Een aantal weken geleden is er iets gebeurd wat er in de recente pompgeschiedenis (zo heb ik me laten vertellen) nog nóóit gebeurd is: een Redactievergadering over de Zwengel... Het blad dat al 46 Jaar bestaat heeft al jaren geen redactievergadering gehad. Maar nu dus weer wel want er is een aantal nieuwe redacteurs bij!
  Lees meer in de Zwengel
 • Je hebt geen privacy
  De afgelopen weken zijn we overspoeld met e-mails van bedrijven en organisaties die ons verzekerden dat ze onze privacy heel belangrijk vinden. Toch is je privacy niet gegarandeerd. Er is Iemand die altijd meekijkt. Hij weet waar je zit en wanneer je opstaat. Hij kent je gedachten vooraleer jij ze begrijpt. Alles wat je zegt wordt door Hem gehoord. (Ps. 139)
  Lees meer in de Zwengel
 • ”Oud-Pompers” aan het woord (deel 3)
  Ook als is Bert de Ruiter al decennia-lang geen inwoner meer van Altena, hij is zeker geen onbekende, want hij preekt zelfs regelmatig. Lees en kruip terug naar de
  jaren 70 van de vorige eeuw!
  Lees meer in de Zwengel
 • Afsluiting Pompseizoen
  Ja: als zelfs de eindredacteur niet meer weet hoe lang het Pompseizoen wordt afgesloten met een barbecue, dan mag je echt wel spreken van een traditie. Op 7 juli kwam daar weer een aflevering bij en deze keer (opnieuw) met dank aan de lokale keurslager die zowel de barbecue als het vlees heeft geleverd voor een alleszins betaalbare prijs. Met 27 deelnemers was de voorraad trouwens toch snel op!
  Lees meer in de Zwengel
 • Opwekking
  18 t/m 21 mei was het weer Opwekking! Omdat een groot deel van de mensen die in de Pomp komen er ook heen is gegaan, wilden we even onze ervaringen en leuke dingen met jullie delen.
  Lees meer in de Zwengel
 • Hier moeten we rechtsaf...
  Het was zaterdagavond, de 23ste van juni. Het was 20:00 en de eerste mensen kwamen De Pomp binnen gelopen. Er werden groepjes gevormd van ongeveer 4/5 personen. Met je groepje moest je op weg gaan en de straten van Almkerk trotseren. Natuurlijk kregen we een boekje mee met aanwijzingen erin voor de route en… er zaten vragen bij!
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Elke zaterdag weer is het weer feest. Er komen weer mensen over de vloer. Elke keer word ik weer rondgegooid. Soms word ik opgenomen of in de sloot gegooid. Ik heb me nu heel stil in een hoekje verborgen. Achter de bank in het bankenhok. Heel stil zit ik daar, hopend dat niemand mij ziet. Ik houd mijn adem in.
  Lees meer in de Zwengel
 • De doorgeefpen
  In deze rubriek is het de bedoeling dat je iets vertelt over iets wat je leuk vindt. Nou dat is breed in te vullen.
  Lees meer in de Zwengel