zwengel janfeb 2018In deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  Wat een wereld waar we in leven. Contrasten worden steeds groter, maar ook kloven tussen diverse bevolkingsgroepen worden met de dag groter. En wie doet er wat aan?
  Lees meer in de Zwengel
 • Kerstfeest en oliebollen
  Op het eerste gezicht hebben die twee niet zoveel met elkaar te maken. Ja... kerst wordt gevierd en oliebollen worden gegeten en meestal wel binnen dezelfde week, maar daar houdt toch de overeenkomst op?
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  Beste lezers, bezoekers van De Pomp en/of andere betrokkenen,
  In de vorige Zwengel informeerden wij jullie over ontwikkelingen binnen De Pomp waardoor we gedwongen werden om na te denken over de toekomst van het gebouw en het werk. Er zijn heel wat besprekingen gevoerd en inmiddels is het principebesluit genomen om te gaan voor een fysieke uitbreiding van het gebouw. Nu zijn we de molen ingegaan van vergunningen, offertes, mogelijkheden en onmogelijkheden.
  Lees meer in de Zwengel
 • Smartphone: je beste vriend?
  Op zijn Twitter account (meteen een hint naar de inhoud van deze avond) profileert Corjan Matsinger zich als ’Religieus trendwatcher, jongerenwerker, theoloog, spreker, trainer en auteur’. Een behoorlijk rijtje aan kwaliteiten.
  Lees meer in de Zwengel
 • Terugblik Cabaret en Kleinkunstduo: WiElske
  25 november was er in De Pomp weer een zg. PodiumAvond. Dat wil zeggen dat er dan een optreden is van een band of cabaretgroep of iets waarbij een groep of artiest op het podium staat (vandaar: Podium). Gedurende de Avond (vandaar: Avond) willen die mensen iets aan het publiek vertellen, delen of wijsmaken.
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het woord
  Dit is de derde keer dat ik bovenstaande titel gebruik. Kennelijk is dat toch wel een issue voor mij. Nooit geweten, maar zo zie je: nooit te oud om te leren.
  Lees meer in de Zwengel
 • Nieuwjaarsquiz 2018
  Na het succes van vorig jaar organiseren we op zaterdag 6 januari weer een nieuwjaarsquiz. Hier nemen verschillende teams het tegen elkaar op in vier verschillende ronden.
  Lees meer in de Zwengel
 • De doorgeefpen
  In deze rubriek is het de bedoeling dat je iets vertelt over iets wat je leuk vindt. Nou dat is breed in te vullen. Je kunt jezelf voorstellen, maar je kan ok iets vertellen over je vakantie, je oma, je favoriete huisdier, de vervelendste leraar van school (wel netjes houden graag) het leukste meisje uit de klas, die keer dat jouw sinterklaasurprise in het water viel, je mooiste vakantie, het vetste boek, die gave film, die keer dat je met pech in Meerkerk stond en geen telefoon bij je had (=dubbel pech) of dat je je moeder wilde bellen voor een gunst en je je vader aan de lijn kreeg (dat was dus ook dubbel pech), kortom: alles kan (nou ja: bijna alles).
  Lees meer in de Zwengel
 • Kerstgourmet
  Ja, dat zat wel vol op 16 december met het jaarlijkse Kerstgourmet. Het rook goed, de deelnemers lieten het zich goed smaken en het belangrijkste op deze avonden: het was echt beregezellig. Daarom werd het ook wat laat, eigenlijk. Maar wie maalt daar nu om? Gezelligheid kent toch geen tijd? Meer hoeven we niet te vermelden op deze pagina’s. Kijk zelf maar goed en de geur komt misschien wel van de foto’s af!
  Lees meer in de Zwengel