zwengel novdecIn deze Zwengel:

 • Van de eindredacteur
  Er wordt vandaag de dag veel van ons gevraagd. We moeten ’bij’ zijn met alles, we moeten zelfs ’blij’ zijn met alles en we moeten soms zelfs ’wij’ zijn om het collectieve gedachtengoed levend te houden. Het gevolg is wel dat het individu dreigt weg te zakken ten gunste van de massa, terwijl juist het individualisme hoogtij viert, want het gaat tenslotte om eigen welbevinden en de ontdekking van de ik-persoonlijkheid staat boven alles.
  Lees meer in de Zwengel
 • In het Koninkrijk van God bestaan geen nullen!
  We zijn zojuist het vierde kwartaal van 2017 al weer ingegaan en de beelden van de televisie laten ons mensenmenigten zien, die zoeken naar vrijheid (Spanje/Catalonië). En in Las Vegas schiet een man een geweer leeg op een menigte van jonge mensen, die daar niet aan hun dood dachten, maar afleiding zochten in uitgaan en genieten van muziek.
  Lees meer in de Zwengel
 • Van het bestuur
  In deze bijdrage geven we een kijkje in de bestuurskeuken. Als bestuur hebben we als taak om het werk dat in De Pomp gebeurt te faciliteren. We zijn
  daar (bijna) zoveel tijd aan kwijt als we zelf willen, maar er zijn momenten dat er meer om de hoek komt kijken. Daarbij moet u denken aan het werven en begeleiden van de medewerkers onderling en het afstemmen van de programmering op onze doelstelling(en).
  Lees meer in de Zwengel
 • Pompje aan het Woord
  Mijn vorige stuk op deze plaats had dezelfde aanhef: Rust... Ik eindigde toen met de opmerking dat ik toch wel uitzag naar een nieuw Pompseizoen. Wat hèb ik gezegd? Ik vind het schandalig zoals ik tegenwoordig genegeerd wordt! Niemand ziet mij meer staan en niemand maakt ‘s een praatje met mij. Ze hebben het veel te druk met elkaar. Ik wist niet dat er zoveel jongeren in Almkerk en omgeving woonden en dat ze zoveel konden praten met elkaar. Want er wordt wat afgeklessebest, zeg (of is dat nou met een ’d’?).
  Lees meer in de Zwengel
 • Sociale Duizendpoot: Ilona Vonk
  Net 17 lentes jong, fris en fruitig, reagerend op een oproep in De Zwengel voor meiden met initiatief. Ja, dat is vragen om ... een interview. Wie is deze jonge blom? Wat beweegt haar en wat doet ze?
  Lees meer in de Zwengel
 • Gezocht:
  een initiatiefrijke, frisse jonge meid die input kan geven aan de meidenavonden in Jongerencentrum De Pomp.
  Lees meer in de Zwengel
 • Herfstvakantie werd klusvakantie
  De afgelopen herfstvakantie is er weer ontzettend veel onderhoud gepleegd aan De Pomp. Het zal de frequente bezoeker zeker zijn opgevallen dat het gebouw weer netjes in de verf
  staat (...met zo nu en dan een uithaal met de verfkwast over de straat).
  Lees meer in de Zwengel
 • Speeddaten, sex en patat
  ...was het onderwerp van de eerste thema-avond van dit seizoen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de speeddate wat alternatief moest werden ingevuld omdat er maar enkele dames
  waren afgekomen op dit spannende thema. Te spannend wellicht?
  Lees meer in de Zwengel
 • Doorgeefpen
  Hallo allemaal ik ben Eva schermers, 13 jaar en zit in 2 Havo van het Altena College. mijn hobby’s zijn paardrijden, dieren verzorgen en met vrienden afspreken. Ik heb sinds ik elf was een eigen pony gekregen waar ik nu nog steeds op rijd en veel plezier mee beleef.
  Lees meer in de Zwengel
 • Meidenavond
  Zaterdag 7 oktober was de eerste meidenavond in de Pomp. De hele Pomp zat vol en het was dan ook erg gezellig. Eerst hebben we met elkaar een high tea gehouden. 
  Lees meer in de Zwengel
 • Cabaret en Kleinkunstduo: WiElske
  Wie of wat is WiElske? Een komisch christelijk duo die voor geen enkel onderwerp terugdeinst. Ze schrijven de luchtigste liedjes over de meest zware thema’s, maar vooral zware liedjes over de meest luchtige thema’s. Ze zoeken verbinding tussen de jongeren en hun belevingswereld en de oeroude teksten uit de bijbel. Hoe ga je als jongeren om met seks, drugs en rock’n roll? WiElske heeft alles behalve een perfect antwoord, maar biedt wel een vermakelijke zet tot nadenken.
  Lees meer in de Zwengel
 • Vacatures
  Op dit moment lopen we organisatorisch gezien een beetje vast. De Pomp wordt goed bezocht en intens gebruikt. Dit brengt extra werk met zich mee wat betreft het onderhoud. Daarom hebben we twee dringende vacatures. Wilt u als lezer hier echt over nadenken?
  Lees meer in de Zwengel