Weten wat er de aankomende tijd op het programma staat? Kijk dan in onze agenda!


Game Experience

GameXP (of: GXP). De X in XP staat hier overigens ook voor GROOT. Deze avonden zijn het afgelopen seizoen ook wel geweest in de vorm van GameZone, LANParty of inloopavonden. Soms behielden die avond hun karakter, maar net zo vaak werd het programma spontaan breder getrokken of (en dat was minder leuk) bleven er mensen weg die bijvoorbeeld niet van LAN houden (vooral de meiden!). We hopen nu met twee keer per maand GameXP -op vaste avonden- een super-duidelijke programmering te hebben.

De GXP is dus een combinatie van Gamen, spellen, LAN, Poolen, tafelvoetbal, lamballen, muziek, gesprek en een drankje. Een vast team van medewerkers tekent voor de organisatie.

Eet-avonden

eetavondVorig seizoen hebben we daar al een paar van in het programma opgenomen en dit seizoen brengen we daar wat meer structuur in aan. En tja, als je niet van koken houdt, dan blijft er niets anders over om toch te komen en ons te helpen om het op te eten, want weggooien is absoluut niet de bedoeling. We gaan er geen vreetfestijnen van maken waarbij de helft of meer in de kliko terecht komt. We proberen ook hierin iets te laten zien dat we het beheer van de schepping serieus nemen en met ons voedsel verantwoord om willen gaan. Wat we ook willen laten zien is dat we het ook lekker kunnen maken!

Meidenavonden: Fun, Food, Talk

meidenavondHè wat? Meidenavonden? En de jongens dan? Inderdaad: het is een Girls Only Night. Naast veel lol, lekkere chocolaatjes (vieze bestaan toch niet?), gekke en typische meidenzaken is er ook ruimte om met elkaar eens na te denken over je zelfbeeld. Echt geen saai gepraat, maar daar eerlijk en goed (ook vanuit bijbels perspectief) naar kijken. We willen je ook vragen om zelf lekkere hapjes mee te nemen die je kunt delen met de andere meiden. Daarnaast werken we aan een hele crew die jou kan verwennen: haarvlechten, nagels lakken en meer van dat soort zaken. Zeg nou zelf: daar WIL je toch geen jongens bij hebben?

Thema-avonden

Afgelopen seizoen zijn er een paar thema-avonden geweest in De Pomp. Het waren actuele, aansprekende thema’s die ons allen kunnen raken. Dat smaakte toch naar meer. Daarom hebben we besloten er dit seizoen ook een aantal op te nemen in het programma. Wat we wel geleerd hebben van het afgelopen jaar is dat we (indien mogelijk) meer lijn er in willen brengen. Er is daarom ten eerste gekozen voor een bepaald jaarthema en dat luidt: De waarheid over... en dan volgt het onderwerp.

Tijdens de eerste bespreking zijn daarbij genoemd:

  • (r)evolutie of Schepping? (Big Bang of de Bijbel?)
  • Zondvloed: bewijs van Gods liefde?
  • Islam...
  • Depressiviteit: ben ik geliefd?
  • invloed van Social media in de maatschappij
  • Sexualiteit
  • Andere godsdiensten en zaken als wikka, reiki, neo-paganisme enz.
  • De waarheid over pesten

Zo zijn er genoeg aansprekende, maatschappelijke thema’s te vinden om een interessante avond mee te vullen. Voor deze avonden willen we dan ook iedere keer iemand (of een organisatie uitnodigen die over het betreffende onderwerp ook echt iets weet te vertellen en de discussie of (scherpe) vragen niet uit de weg gaat.

Band en Theater avonden

Hierbij worden bands of een theatergroep uitgenodigd om de avond invulling te geven. Dit zijn christelijke artiesten die een duidelijke boodschap hebben.